Vi kender alle til den situation, at vi ikke føler os helt på toppen, hvad enten det er presset fra omgivelserne, sygdom eller andre faktorer der er medvirkende til, at vi ikke føler os helt 100 %.  Her kommer nogle tips til hvordan man kan forbedre den generelle velvære og igen komme på toppen.

Dyrk motion

En af de vigtigste faktorer, for at opnå generel god trivsel er at dyrke en masse motion. Det er videnskabeligt bevist, at bevægelse er med til at højne ens følelse af velvære.  Grunden heri skal findes i det større antal endorfiner der bliver udløst i hjernen når vi dyrker motion.

Endorfiner er kroppens lykke hormon. Dertil kan alle former træning være med til at give dig mere selvtillid qua det bedre æstetiske udtryk man får, ligemeget om det er bodybuilding eller badminton, så den mere aktive livstil på sigt gøre dig gladere.  Uanset hvilken form for sport du ynder at dyrke, er der nogle midler der kan være med til at præge dine præstationer til det bedre, såsom proteinpulver. Det er muligt at finde dem her.

Forkæl dig selv

Det kan sommetider være en god idé, at fokusere lidt på sig selv og give sig selv, hvis man har haft en hård tid. Der er mange måder at forkæle sig selv på, hvad enten en tur i det lokale wellnesscenter, en rejse til et varmere klima, et nyt stykke tøj, eller om det bare er en ny genstand til lejligheden, så giver det den følelse af fornyelse, som måske gøre dig mere veltilpas.  

Eksempelvis, kan du kræse om dig selv ved at lave et lækkert middagsbord, med alt hvad det indebærer, gode råvarer, fine tallerkner og dækkeservietter, til at give det sidste touch. Det er ingen facitliste for, hvilken form for selvforkælelse der er bedst, men så længe det føles rigtigt, så skal du gøre det.

Spis rigtigt

Maden vi indtager har stor betydning for, hvordan vi klare os gennem hverdagen og vores velbefindende. Hvis du spiser rigtigt kan du forbedre dit humør og generelle velvære. Mange putter bare mad i munden uden at tænke på konsekvenserne af det.  Ved at holde et stabilt energiniveau dagen lang, så kan du undgå dit humør og dine præstationer bliver præget i negativ retning.

Her vil det være fordelagtigt at droppe alle former for sukker og de værste kulhydrater, såsom hvidt brød.  Indtagelse af netop de to, gør at blodsukkeret falder og stiger, med det resultat, at du bliver træt og uoplagt. I stedet for, burde maden bestå af gode vitaminer, som findes i frugter, grøntsager og kød. I vintermånederne, hvor de mørke tider trænger sig på, vil det være en god idé, at spise fisk, da de indeholder en god mængde D-vitamin, som vi normalt kun får via solens stråler, men da det bliver mørkt relativt hurtigt er disse ikke tilgængelige den vej.

Få faste rutiner

En anden måde at føle sig mere veltilpas på, er ved at få inkorporeret faste strukturer og rutiner. Det kan være med til at give dig selv ro i sindet, da du ved hvad der skal ske, den på gældende dag.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *