Såkaldte selvudnævnte fitnessguruer har taget patent på fitnessindustrien. Incitament? Som alt andet at tjene penge. Der er efterhånden rigtig mange penge i fitnessindustrien, og hertil er der som altid folk, der prøver at skumme fløden.

Dette går udover dig, der måske ikke har den største indsigt i træning og kost. Mange skifter mellem det ene træningsprogram efter det andet og dertilhørende kostprogrammer. Overordnet set er krop og sundhed meget mindre kompliceret end, hvad mange gør det til. Læs videre i det der følger og få meget kort et overblik over, hvad der virkelig betyder noget.

Hvad er dit mål?

Hvis du overvejer at gå i gang med en livsstilsændring er det første, du skal gøre at sætte et overordnet mål. Hvad er det helt konkret, du går efter? Vil du tabe dig? Vil du egentlig bare være sundere? Vil du tage muskelmasse på?

Det er som hovedreglen en af disse tre muligheder, der er den overordnede målsætning. Du kan selvfølgelig godt stræbe efter dem alle tre, men du skal gøre op med dig selv, hvad der er den overordnede. Følgende går gennem de tre muligheder.

  • Hvis du vil tabe dig:

Dette er måske denne tilgang, hvor flest prøver at udnytte dig. Virksomheder tjener styrtende på at sælge en masse produkter til såkaldte slankekure, der skal hjælpe på din fedtforbrænding. Ni ud af ti gange er det noget svindel.

Det handler egentlig bare om at forbrænde flere kalorier, end du indtager. Du skal derfor finde dit naturlige forbrændingsniveau, når du ikke dyrker motion og modregne det med, hvor meget du indtager. Hertil er der en masse hjemmesider, du kan benytte dig af.

En misforståelse lyder på, at motion er det mest effektive virkemiddel mod fedme. Det er ikke sandt. Kosten er det vigtigste. Det kræver utrolig meget tid på en kondicykel at forbrænde en portion pasta, og det du forbrænder, spiser du regel mere. Hertil siges der ikke, at du ikke skal dyrke motion. Det er bare vigtigt at understrege, at det er kosten, hvor der skal fokuseres.

Der er dog undtagelser. Flere og flere lider af stofskiftesygdomme. For de uheldige betyder det kort fortalt, at de i flere tilfælde kun forbrænder halvdelen af, hvad andre forbrænder. Hvis det er tilfældet, kan du benytte dig af mere radikale, men stadig effektive metoder. Hertil er fedfrysning en mulighed.

  1. Hvis du være sund

Hvis du vil være sund handler det, i modsætning til hvis du vil tabe dig, om både kosten og motionen. Du skal ikke begynde på alle mulige slankekure, men simpelthen bare spise varieret efter den helt klassiske madpyramide.

Derudover skal pulsen i vejret minimum 30 minutter om dagen. Det er efterhånden anerkendt, at en times motion gennemsnitligt forlænger dit liv med syv timer. Motivationen bør derfor være der.

  1. Hvis du vil øge din muskelmasse

Dette er en drøm for mange drenge, men også kvinder begynder at fokusere på styrketræning. Hvad mange ikke forstår er, at nøgleordet i forhold til at sin muskelmasse er tålmodighed. Medmindre du vil ødelægge din krop med vækstfremmende stoffer, er der simpelthen ikke nogle smutveje. Det tager bare lang tid at tage muskelmasse på.

Derudover er det vigtigt, at du indtager nok kalorier og proteiner. Mere specifikt skal du indtage proteiner svarende til det dobbelte af din vægt i gram. Det vil sige, hvis du vejer 80 kg, skal du indtage, hvad der svarer til 160 gram proteiner.

Når du begynder med styrketræning bør du få hjælp af en erfaren, så du undgår skader og stimulerer dine muskler rigtigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *