Næsten alle oplever en eller flere gange i livet, at have tør hud enten på hele kroppen eller få steder. Tør hud er ikke en hudsygdom, men kan være en ret irriterende tilstand pga. kløe, rødme osv.

Læs også apotekeren.dk’s artikel: Hvorfor bliver huden tør ?

Tør hud

Hvorfor bliver huden tør

Specielt ældre får tør hud pga. talgkirtlerne i huden bliver færre. Men mange mennesker oplever tør hud og kløende hud i vinterperioden pga. forskellen på indeklimaet og udeklimaet. Nogle børn kan også få børneeksem, som kan minde en del om tør hud.

Den letteste måde at få tør hud på, er at vaske sig for meget med vand og sæbe. Dette udtørre huden, hvilket giver en tør hud.

Hvad kan du gøre for at undgå tør hud?

  • et koldt bad i stedet for mange varme.
  • brug mindre sæbe.
  • fugtighedscreme kan bruges efter bade, gerne uden parfume.
  • gå med let og luftigt tøj, dette kan mindske tør hud.

Kan jeg få behandlet tør hud?

Tør hud kan let behandles med få midler eller næsten ingen. Det vigtigste er de overnævnte råd imod tør hud. Hvis du har tør hud, er det bedste middel en creme. En creme uden parfume, blandet andet kan nævnes mærker som de stribede fra Matas eller Ling Skin Care cremer.

Om vinteren er det godt med en fedtcreme, denne creme giver mere fugt til huden i vinterperioden hvor vejret er koldere og mere hård imod huden. Sørg for at tænke over dit tøjvalg, dette kan have en stor effekt overfor tør hud. Hvis tør hud bliver mere alvorlig, irriterende og kløende. Så kan lægen hurtigt finde en creme som kan hjælpe på den tørre hud.

Da alle let kan få tør hud, er det en god ide at smøre sig med creme. Dette er den letteste måde at undgå tør hud. Ingen ønsker jo en kløende krop, når det er hurtigt behandlet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *