Det er et spørgsmål, der er blevet stillet mange gange på forums og websitets, hvor piger og kvinder mødes og snakker om erfaring, hverdagen og interesse. Heriblandt er også spørgsmål om, hvorfor man får ondt i hovedet af at bruge hårbøjler eller hårbånd og hvordan man kan undgå det. Hvis du også gerne vil have svaret, så kig med her.

Hvorfor får man hovedpine af at bruge hårbånd?

Hvorfor man netop får det af at gå med hårbøjle eller hårbånd er et godt spørgsmål, men mange oplever at få en trykkende hovedpine af at gå med genstande omkring hovedet, der klemmer en lille smule over længere tid. Det samme kan også komme fra at bære en cykelhjelm eller sikkerhedshjelm, hvor foret sidder skævt.

Det er altså et spørgsmål om produktets form og design i forhold til hovedets form.

Hvordan undgår man at få ubehag og smerte?

Hertil kommer ofte et logisk svar, der hedder at man skal droppe den genstand, for eksempel hårbøjlen eller hårbåndet, der klemmer omkring hovedet, da det jo fjerner alle ens problemer og sikrer at man ikke får hovedpine. Umiddelbart kunne man godt tænke at det var korrekt, men det er ikke det eneste man kan gøre.

Når den trykkende hovedpine opstår, er det på grund af et irregulært eller uhensigtsmæssig fordeling af tryk omkring hovedet, hvilket betyder at man ikke behøver at fjerne alle hårbøjler for at få det bedre. I stedet bør man købe en hårbøjle, der ikke er for stram eller bare passer til sin hovedform.

En sidste mulighed er at gå væk fra hårbøjler lavet af plastik og metal, for i stedet at bruge hårbånd lavet af blød plast eller stof, da det i højere grad former sig efter det enkelte hoveds form og derfor ikke burde give nogen former for hovedpine. Det kunne fx være et hårbånd fra en af de adskillige designere der udvikler sælger dem i Danmark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *