Mange tænker måske ikke over, hvad sund kost er i graviditeten. Det kan derfor være en god idé, at undersøge hvad man har behov for eller bør undgå.
En gravid person kan sagtens have en sund kost i graviditeten, det giver også barnet alt det som der er nødvendigt.
Det er vigtigt for barnet, at du får sund kost. Det er det fordi næringen fra maden, går direkte gennem navlestrengen og ned til barnet.

Hvad er sund kost når jeg er gravid?
For det første skal du undgå for mange A-vitaminer, dette kan skade graviditeten. Men prøv at finde en sund varieret kost med bl.a. frugt, grøntsager, fisk, nødder og så videre. Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at indtage alle de vitaminer, mineraler og olier som der er behov for.
Hvis du gerne vil have en sund og varieret kost, så hør på dit lokale apotek hvad de synes er nødvendigt.

Motion og ekstra sund kost til barnet
Du skal ikke spise for to, selvom denne myte stadig er i live. Du skal spise omkring 150 kalorier mere, når du er gravid. Disse 150 kalorier mere, kan bl.a. findes i en sund kost. Under graviditeten skal du også gerne bevæge dig, motion gavner nemlig din graviditet. Det kan være alle former for motion. Lige fra en rask gåtur til en tur i svømmehallen. Alt kan bruges, du skal selvfølgelig passe på. Hård sport og sport med risiko for skader frarådes.

Så hvis du gerne vil have en sund kost i graviditeten, så følg de simple regler. Varieret kost (grønsager, fisk, nødder osv.) og de nødvendige vitaminer, kan give dig en sund kost i din graviditet.

Hvis du er i tvivl, så kontakt din læge eller andet fagfolk. De vil kunne guide dig til en sund kost i graviditeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *