Har du også prøvet at lægge kursen om og starte på en frisk? Prøvet en kur, men tabt den igen? Har du prøvet at ændre hele din madplan og alle madvaner på én gang, men det har været for uoverskueligt? Det er ikke let at ændre det hele og bare vende rundt, så tag den med ro og tag ét skridt af gangen i stedet. Kig med her og få nogle tips til en sund livsstil med gode madvaner, der er til at overskue.

Frugt er in – slik er out

Er du typen, der godt kunne finde på at købe kage med hjem på en hverdag eller spise bland-selv slik fra tanken? Det er den første vane vi skal tage ved hornene. Prøv i stedet at spise en gulerod eller et æble en time eller 2 efter I har spist aftensmad. På den måde holder du den lille sult væk og bliver ikke så kraftigt fristet til at gå ud efter chips og slik.

Gør det selv

Fast-food og færdiglavet mad på frys indeholder en masse fedtstoffer og andre skadelige ting, mens et stykke råt kød indeholder langt færre skadelige ting, både for kroppen generelt, men også når vi snakker tilsætningsstoffer og konserveringsmidler. Prøv at udskifte noget af jeres mad til rene råvarer og gå i krig med en sundere kost. Det behøver ikke at være helt vildt smart og tidskrævende, men hvad med at lave sin egen marinade til råt kød? Eller selv lave salaten til madpakken uden al den olie?

Har du mod på mere? Prøv at købe en skridttæller og se hvor meget du i grunden bevæger dig. Eller hvad med at stille flasker med vand på bordet, som du først må fjerne, når du har tømt dem? Det er de små ting, der virker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *