Hvad er fedtsugning

Fedtsugning er et operativt indgreb i kroppen, hvor man fjerner uheldige depoter af fedt. Nogle tænker på fedtsugning som en slankekur, men det er det ikke. Det er en operation, hvor man bliver lagt i enten delvis eller fuld narkose, hvorefter de uønskede fedtvæv bliver fjernet. Fedtreduktionsoperationer af denne type går under betegnelsen “kosmetiske operationer”, da det er noget man gør for sit eget psykiske velbefindende og ønskede udstråling til ens omgivelser.

Hvorfor?

Grunden til at man vælge at lade sig gå under kniven i denne sammenhæng, kan være af forskellige grunde; nogle træner meget, men har et eller få steder på kroppen hvor fedtet sidder der af genetiske eller hormonelle grunde og derfor ikke kan trænes væk. Andre er enten begyndende, lettere eller meget overvægtig og bruger operationen som et skud til at komme i gang med at træne selv. Igen kan der være kvinder der har født og gerne vil af med noget af det ekstra fedt omkring hoften, lårene og maven.

Risiko

Der er altid en risiko forbundet med at lade sig operere, lige meget hvilken type af operation det er. Resultater fra nye undersøgelser inden for fedtsugning viser, at risikoen for bivirkninger og komplikationer stiger efter hvor meget der væv der fjernes og jo flere områder det gøres over.

En alvorlig risiko ved større indgreb hvor flere liter fjernes, er kredsløbschok, som følge af at patienten ikke har fået hurtig og tilstrækkeligt med væske før og efter operationen. Skal der fjernes mere end 5 liter fedtvæv vælger man som hovedregel at indlægge patienten til overvågning i et døgns tid, for at kunne gribe hurtigst muligt ind ved kredsløbschok.

Der er desuden risiko for at indgangssåret ikke kommer til at hele pænt, men man forsøger at lægge det et sted, hvor det ville kunne skjules bedst muligt og dermed være diskrete. Man kan også købe forskellige cremer og salver der kan få arret til at hele bedre.

Bivirkninger

Der vil efter en operation være bivirkninger eller fx efter-smerter, på grund af operationen. Dette varierer meget fra person til person, men de fleste har små eller store lokale smerter omkring stedet der er blevet fjernet fedtvæv. Fx kan det smerte at gå i et stykke tid, hvis man har fået fjernet fedtdepoter på lårene eller omkring knæene, mens man kan have svært ved at dreje hovedet smertefrit efter at være blevet opereret omkring halsen. Sundhedsguiden har tidligere lavet en vurdering af risiko ved

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *