Hvis du lige har fundet interessen for yoga, eller du har haft den i lang tid, så er en yogamåtte din bedste ven. Det at have en måtte til at dyrke yoga på er der flere gode grunde til og fordele ved.

Den første grund er det behagelige ved at have et blødt underlag, alternativt i stedet for et delvist koldt og hårdt parketgulv. Essensen ved yoga er ved gennem udstrækning og afslapning af styrke kroppens ydre og indre elementer, hvilket betyder at en del positioner skal holdes i længere tid – og dette kan ikke gøres uden manglende velvære, med mindre man har en yogamåtte.

Det leder alt sammen videre til næste argument for at anskaffe sig en yogamåtte: undgå unødige skader på din krop. Hvordan ville det overhovedet give mening at bruge alt mellem et lille kvarter til en time hver dag på afslapning og rolige, kropslige udfoldelser, hvis det hele var nødt til at blive afsluttet med en række af besøg hos både læge og kiropraktor? Man skal ikke lave sjov med vigtigheden af det rette underlag til at beskytte kroppen.

Det sidste argument i denne sag er renligheden. Som der blev nævnt i starten, så er et parketgulv oftest både koldt og hårdt, og med mindre man har en støvsuger strygende over gulvet hver halve time, så er der også hår fra alle beboere i huset, samt fnullermænd fra tøjet og almindeligt støv. Det kan alt sammen resulterer i mere eller mindre grå-støvede aftryk på de dele af kroppen der har rørt gulvet.

Men alt dette kan undgås med en yogamåtte. Og det at eje en sådan måtte behøver jo langt fra være andet end noget man tør vise frem: De fås i mange forskellige størrelser og farver, og selvfølgelig også tykkelser, så kroppen understøttes på bedst mulig måde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *