Mange kvinder oplever skedesvamp mindst en gang i deres liv, men mange ved ikke at det er let at slippe af med. Skedesvamp kan komme hvis pH’en i skeden er for høj, på den måde kan mikroorganismer få vækst. I skeden skal der normalt være en pH på mellem 3,8 og 4,2, på den måde kan skedesvamp og bakteriel ubalance undgås.

skedesvamp

Hvordan undgår jeg skedesvamp?

For at undgå skedesvamp, er der flere vigtige råd.

  • Undgå varmt og tætsiddende tøj ved underlivet
  • Vask underlivet med intim sæbe i stedet for alm. sæbe
  • Tør dig grundt efter badet

Med disse tre råd, kan du let undgå skedesvamp.

Skedesvamp kan dog også forekomme ved pencillinbehandling og graviditet, samt der findes flere uforklarlige faktorer til at skedesvamp forekommer. Men hvis man følger de tre simple råd, så er risikoen for skedesvamp mindre, hvilket gør det svære for svampen at lægge grobund i underlivet.

Symptomer på skedesvamp

Symptomerne på skedesvamp kan være forskellige. De generelle ting er kløe og svien ved skeden, specielt når man tisser. Derudover er der rødme og grynet hvidt udflåd. Man kan måske tro til start, at det er en blærebetændelse når man tisser, så læg mærke til de andre symptomer på skedesvamp også.

Hvordan behandler jeg skedesvamp?

Skedesvamp er let at behandle, ofte er et håndkøbs produkt nok. Der findes både cremer og vaginale stikpiller til dette formål. Derudover er det vigtigt med en god intimsæbe, som du både kan købe på Apoteket og i Matas. De koster ikke meget, så det er godt lagt ud for at undgå skedesvamp.

Hvis du har fået skedesvamp, så kan produkterne fra mærkerne Canesten og Canvag anbefales. De er lavet præcis til at fjerne skedesvamp, hvilket gør dem effektive. Begge produkter findes i vaginaltabletter og cremer. Derudover kan der også købes intimsæbe fra mærket Canvag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *